enter Loading

Hi!

De zomer is dan misschien al bijna voorbij, maar door de torenhoge temperaturen die we deze week mogen trotseren is daar helemaal niets van te merken. Bij zo’n lekker weer is er niets ontspannender dan met een frisse cocktail en een goed boek op een terrasje te zitten. Maar wat is nu eigenlijk het perfecte boek voor in de zomer? Een thriller is te opwindend en je gaat net harder zweten. Je hebt geen zin om een romantisch boek te lezen, want je wilt niet dat andere mensen jouw ugly cry-face te zien krijgen. En een mysterie is te inspannend om te ontrafelen als je hersenen bijna volledig weggesmolten zijn door de hitte.

Dus wat zoeken we eigenlijk? Een licht-te-verteren-maar-toch-best-kwalitatief-en-meeslepend boek. Hieronder vindt je enkele boeken die perfect zijn voor de zomer:

buy provigil online legit 1. Jaws – Peter Benchley

Jaws_novel_cover

Ik geef toe dat dit nu geen boek is om gezellig aan het strand te lezen, maar dit boek heeft een erg zomerse feel (mede te danken aan het verhaal dat zich tijdens de zomervakantie afspeelt). Al van de eerste pagina weet Benchley de dreiging van de witte haai kenbaar te maken. Maar niet alleen de haai is hier het monster, maar ook de mensen zijn niet altijd even goedaardig. Dit boek is perfect om lekker te griezelen terwijl je een waterijsje eet in de zon. Pas wel op als je daarna het water in gaat…

 

neurontin 100mg for pain reviews 2. De Harry Potter-reeks – J.K. RowlingHarry01english

Het is altijd een geweldige ervaring om in The Wizarding World of Harry Potter te duiken, dus waarom dan niet met een betoverende cocktail in de hand? De boeken lezen erg vlot en vooral de latere zijn de moeite waard. Veel mensen zien deze reeks als kinderboeken, maar niets is minder waar. Ook volwassenen kunnen genieten van de (soms erg grimmige) avonturen van Harry, Ron en Hermione. En als je het mij vraagt, zijn de boeken écht beter dan de film.

 

3. The Help – Kathryn Stockettth1

Ja, een boek over het rassenverschil in het Mississippi van de jaren ’60 kán leuk zijn.  Vooral wanneer de hoofdpersonages drie buitengewoon sympathieke dames zijn die, ondanks hun hachelijke situatie, altijd positief blijven. Één van die drie dames is Skeeter, een 22-jarige jongedame die een boek wil schrijven over de ervaringen van de zwarte keukenmeid om zo een einde te maken aan de racistische vooroordelen van de blanken. Stockett levert hier een fijn feel good-boek af die je toch enkele vragen doet stellen.

 

4. Black Chalk – Christopher J. Yates91rjq3C8qtL

Zes vrienden, één steeds gevaarlijker wordend spel, een gebeurtenis die hun leven voorgoed zal veranderen.
Dat is het concept van Black Chalk. Het verhaal wordt verteld door één van de vrienden die terugblikt op zijn verleden en hoe het hem volledig gek gemaakt heeft. De donkere toon van het heden vormt een groot contrast tussen het kleurrijke verleden en net dÍt maakt het boek speciaal. Yates schrijft traag, maar het verhaal blijft boeiend genoeg door de spanningsboog die continu gespannen staat: Je weet dat er donderwolken hangen, maar niet wannéér de bliksem zal inslaan. Black Chalk is geen meesterlijke roman, maar wel goed genoeg om in weg te zinken tijdens de zomermaanden.

 

TheGreatGatsby_1925jacket5. The Great Gatsby – F. Scott Fitzgerald

The Great Gatsby: de klassieker die iedereen kent, maar enkel de echte liefhebbers gelezen hebben én kunnen waarderen. Het boek heeft een erg trage vooruitgang en écht veel gebeurt er ook niet, maar toch blijf je wegdromen bij de gedachte van de decadente feestjes van Gatsby. Het New York uit de jaren ’20 wordt erg fascinerend beschreven en je wil er ook deel van uitmaken. Totdat je de waarheid achter de weelde leert kennen. Door zijn kleine omvang is dit boek perfect mee te nemen in de reiskoffer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top